Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم ملی فوتبال عربستان سعودی با گل تاریخی «سعید العویران» از سد بلژیک گذشت تا در اولین حضورش در جام جهانی بتواند از گروه خود صعود کند؛ اتفاقی که دیگر برای آنها رخ نداد.

آخرین جام جهانی ۲۴ تیمی، اولین جام جهانی با قانون پاس رو به عقب و بردهای سه امتیازی، اولین جامی که فینالش به ضربات پنالتی کشیده شد، پرتماشاگرترین جام جهانی تاریخ و جامی که شاهد صعود دومین تیم آسیایی از گروه بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا در سال ۱۹۸۸ میزبانی را به دست آورد. ۹ شهر میزبانی این مسابقات را به عهده داشتند. به طور میانگین ۶۹ هزار نفر هر مسابقه را از نزدیک تماشا کردند. تیم‌ها در ۶ گروه چهار تیمی به رقابت پرداختند و ماجرای مدنظر ما در گروه ۶ رخ می‌دهد.

بلژیک، هلند، عربستان سعودی و مراکش در این گروه حاضر بودند. عربستان یکی از سه تیمی بود که نخستین حضورش در جام جهانی را تجربه می‌کرد. آنها با هدایت خورخه سولاری آرژانتینی به این رقابت‌ها پا گذاشته بودند و انتظار می‌رفت بدون حرف و حدیث حذف شوند اما قصه به گونه دیگری رقم خورد.

در آن تیم پرخاطره شاهد حضور بازیکنانی چون محمد الدعیع، احمد جمیل مدنی، محمد الخیلاوی، فوا انور، فهد البیشی، خالد الموالید، سعید العویران، سامی الجابر، عبدالله زبرماوی و ... مشغول به بازی بودند. در هفته سوم و پایانی بلژیک و عربستان باید به مصاف هم می‌رفتند. نماینده اروپا هر ۲ بازی خود را با نتیجه یک بر صفر برده بود و عربستان پس از باخت ۲ بر یک مقابل هلند، برابرِ مراکش با نتیجه مشابه به پیروزی دست یافته بود.

بعد از کره شمالی در جام جهانی ۱۹۶۶ شاهد صعود هیچ تیم آسیایی نبودیم تا اینکه عربستانی‌ها دست به تاریخ‌سازی زدند. آنها در شهر واشنگتن کاری تاریخی انجام دادند و با عبور از سد بلژیک به عنوان دومی رسیده و راهی یک هشتم نهایی شدند. عربستان تیمی را شکست داد که میشل پرودوم و انزو شیفو را در ترکیبش داشت و مقابل هلند و مراکش نه تنها به برتری رسیده بلکه گلی هم دریافت نکرده بود.

تک گل این مسابقه در دقیقه ۵ توسط سعید العویران زده شد. گلی غیر معمولی و فراموش نشدنی. ستاره شماره ۱۰ سعودی‌ها که در راه جام جهانی هفت گل در مرحله انتخابی زده بود، در زمین خودی توپی که از زیر پای انزو شیفو عبور کرده بود را از هم‌تیمی‌اش گرفت و با طی کردن مسافت ۶۹ متری و عبور از سد چهار بازیکن توپ را به زیبایی وارد دروازه پرودوم کرد.

در ادامه حملات متعدد شیاطین سرخ اروپا به وسیله محمد الدعیع مهار و ضد حمله‌های زهردار تیم سولاری توسط پرودوم سیو شد تا عربستان به تنها کلین‌شیت خود در تاریخ جام جهانی رسیده و راهی مرحله بعدی شود. عربستان بعد از این مسابقه در ۱۲ بازی بعدی‌اش در این مسابقات بردی نداشت تا اینکه در جام جهانی ۲۰۱۸ پیروزی تشریفاتی مقابل مصر از راه رسید.

سعید العویران تمام دوران بازیگری‌اش را در تیم الشباب عربستان گذراند اما این خواسته خودش نبود. او که در سال ۱۹۹۴ و بعد از آن گل تاریخی که ششمین گل برتر تاریخ جام جهانی شد، عنوان بهترین بازیکن سال قاره کهن را هم از آن خود کرده بود، با پیشنهادهای متعدد اروپایی مواجه شد اما قانون منع حضور بازیکنان عربستانی در تیم‌های خارجی باعث شد تا سعید در الشباب بماند. سال ۱۹۹۶ این بازیکن به دلیل مصرف مشروبات الکلی در ماه رمضان به ۶ ماه حبس محکوم شد و یک سال از فوتبال دور ماند؛ با این وجود به جام جهانی ۱۹۹۸ رفت و ۲ بازی برای کشورش انجام داد که به توفیقی نرسید.

نماینده شایسته آسیا در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی با نتیجه سه بر یک به سوئد باخت تا ماجراجویی‌اش در همینجا به اتمام برسد. آنها دیگر هیچوقت به این مرحله نرسیدند. بلژیک نیز در همین مرحله اوت شد ولی هلندِ سرگروه تا یک چهارم نهایی پیش رفت.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سفرنامه جام جهانی ، بلژیک ، عربستان سعودی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بلژیک عربستان سعودی سعید العویران عربستان سعودی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۶۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان

صعود تیم ملی فوتسال ازبکستان به جمع چهار تیم نهایی جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا و استفاده از سهمیه صعود به جام جهانی که خودشان میزبان هستند باعث برگزاری دیدارهای حذفی برای انتخاب تیم پنجم شد تا اینگونه شانسی مجدد به تیم های حذف شده در مرحله قبلی برای تلاش در مسیر رفتن به جام جهانی داده شود.

در نخستین بازی مرحله حذفی برای انتخاب تیم پنجم قاره آسیا، افغانستان از ساعت ۱۰:۳۰ امروز جمعه هفتم اردیبهشت ماه به مصاف عراق رفت که با پیروزی پنج بر سه به سود افغان‌ها همراه بود.

دیگر دیدار این مرحله هم از ساعت ۱۲:۳۰ بین تیم‌های ویتنام و قرقیزستان برگزار شد که با پیروزی سه بر دو قرقیزها همراه شد.

بنابراین تیم های افغانستان و قرقیزستان برای انتخاب پنجمین تیم قاره کهن به جصاف هم خواهند رفت.

 

منبع:فوتبالی 

دیگر خبرها

  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • حذف تلخ عربستان از صعود به المپیک پاریس
  • رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان
  • برد تاریخی افغانستان بر عراق در جام ملت‌ها
  • قرقیزستان حریف افعانستان برای صعود به جام جهانی
  • قرقیزستان حریف افغانستان برای صعود به جام جهانی شد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • حذف ریکرو مردان و زنان ایران از کاپ جهانی شانگهای